Za skromnija tržišta

Novi Peugeot 301 - premijerno pokazana kompaktna limuzina

'301Peugeot04_nnn_aut_240512'
Foto: ''
1/3
29.05.2012.
u 12:00

U Hrvatskoj se Peugeot 301 očekuje potkraj ove ili početkom iduće godine

Peugeot je pokazao prve službene fotografije novog modela 301, kojim počinje i novi sustav imenovanja modela tog francuskog proizvođača. Prednji kraj odaje nasljednika Peugeota 308, no 301 ipak najprije donosi limuzinsku karoseriju, na vozilima tog segmenta poželjniju na nešto siromašnijim tržištima, poput našeg ili turskog. U Hrvatskoj se Peugeot 301 očekuje potkraj ove ili početkom iduće godine.

Novi 301 Peugeot je ciljano stvorio kako bi 'pokrio' širok spektar kupaca, kojima trebaju limuzine s velikim prtljažnikom, a istovremeno žele automobil koji će dobro izgledati i koji neće biti skup. Njegov stil i vozna svojstva su moderni i prilagođeni očekivanjima različitih tržišta na kojima će biti komercijaliziran. Isto tako, 301 je razvijen kako bi se prilagodio svim uvjetima korištenja, čak i onima s ekstremno toplom ili hladnom klimom ili s lošim prometnicama. Za model 301 Peugeot smatra da će s vremenom postati jedan od najvažnijih modela te marke.

Na 301 prepoznajemo stilska obilježja s ostalih modela Peugeotove game. Njegove linije izražavaju emociju, ali i robusnost. Dug je 444 centimetara te nudi rekordnu prostranost na stražnjim sjedalima, koju može zahvaliti i međuosovinskom razmaku od 265 cm. Rekordan mu je i volumen prtljažnika koji prima 506 litara. Model će ponuditi ESP, ABS, četiri zračna jastuka, pomoć pri kočenju u hitnim situacijama, ISOFIX, ali i elektroničku klimatizaciju, autoradio MP3 s Hands Free Bluetooth i USB priključkom, daljinsko otvaranje prtljažnika, stražnje parking-senzore.

Ponuda motora prilagođena je očekivanjima ciljanih tržišta, a snaga im se kreće od 71 do 115 konjskih snaga. Konkretno, 1,2 VTi nudi 71 KS, a dolazi uparen s ručnim ili pilotiranim mjenjačem, dok se 1,6 VTi sa 115 konja može birati s ručnim ili automatskim mjenjačem. Dizelski 1,6 HDi sa 92 KS uparen je s ručnim mjenjačem. Peugeot 301 drugi će, nakon 208-ice, profitirati od nove game benzinskih motora s tri cilindra (1,2 VTi) koji pružaju užitak u vožnji i smanjenu potrošnju. Proizvodi se u Vigu, u Španjolskoj, a premijerno će biti izložen tijekom rujna na pariškom salonu automobila. U prodaju kreće 1. studenog – najprije u Turskoj, a onda i po središnjoj i istočnoj Europi, Rusiji, Ukrajini, Grčkoj, Magrebu, Bliskom istoku...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije